This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.
Loading...

Reflexológia

Home/Reflexológia
Reflexológia 2017-11-22T22:04:56+01:00

A reflexológia tapasztalatokon alapuló holisztikus gyógymód, lényege a szervezet öngyógyító mechanizmusának a serkentése bizonyos bőrterületek, reflexzónák ingerlésével. Alkalmazása igen széleskörű: egyaránt alkalmas állapotfelmérésre, gyógyításra, betegségmegelőzésre, és méregtelenítésre is.
A reflexológiát már az ókori egyiptomiak is alkalmazták évezredekkel ezelőtt, de a kínai, római és az amerikai indián kultúrákban is a mindennapos gyógyítás eszköze volt. Újkori újrafelfedezése (1917) dr. William H. Fitzgerald amerikai orvos nevéhez fűződik. Napjainkban világszerte számos kórházban alkalmazzák kiegészítő terápiaként.

A fül, az arc, a tenyér és a talp olyan mikrorendszerek, amelyeken az emberi test tükröződik kicsiben, minden szervnek megtalálhatók rajtuk a vetületei, reflexzónái. A szervek és a reflexzónák közötti kapcsolat a talpon lévő reflexzónákon a legerősebb, a talpon megtalálható az összes szerv idegvégződése.
A reflexzónák és a hozzájuk tartozó szervek közötti kapcsolat kétirányú. A szervek bármilyen rendellenessége az adott szervekhez tartozó mikorterületek elváltozását eredményezi (apró kis gömbök tapinthatók, túlérzékennyé, nyomásra fájdalmassá válik az adott reflexpont), a reflexzónák masszírozásával viszont serkenthető az adott szervek működése.

A masszírozás hatására reflexes úton növekszik a véráramlás az egész testben, a salakanyagok fellazulnak és eltávoznak a szervezetből,  helyreáll az energiák áramlása, beindul a szervezet öngyógyító mechanizmusa. A talp masszírozásával hatunk még a központi idegrendszerre, a belső elválasztású mirigyekre, a nyirokmirigyekre és az izomrendszerre is. A kezelés után a fájdalmak csökkennek, az alvás nyugodtabbá válik, a vizelet és a széklet ideiglenesen sötétebb lehet, az izzadás fokozódhat a méregtelenítő hatás miatt. A gyulladások átmenetileg felerősödhetnek, mielőtt megszűnnének.
Minél betegebb egy szerv, annál több a lerakódás a talpon és minél régebbi, annál nehezebb azt fellazítani. Az eredményes masszírozáshoz ezért türelem kell a páciens részéről. A reflexológiát kúraszerűen, rendszeresen javasoljuk igénybe venni a megfelelő hatás érdekében.
Ez a szelíd de hatékony holisztikus módszer megszűnteti az energiazavarokat a testben, harmonizálja a szervezetet,

A talp reflexológia kitűnően alkalmazható állapotfelmérésre, góckutatásra is. Mivel a talpon az egész test tükröződik, annak átmasszírozása során kiderül, hogy mely szervek működnek alul.

Javallatok:
belső szervek funkcionális zavarai
anyagcsere-betegségek
gerincbetegségek
csökkent hormontermelés
pajzsmirigyprobléma és tarkófájás
szív- és keringési panaszok
légzőszervi betegségek (asztma, allergia)
hólyag- és vesepanaszok
emésztési zavarok
reuma
bőrproblémák

Ellenjavallatok:
gombás láb esetén
menstruáció első napján, kivéve ha menstruációs zavarai, görcsei vannak és ezért masszírozzuk
várandósság esetén, az első három és az utolsó két hónapban
veszélyeztetett várandósság alatt egyáltalán nem javasolt
epilepszia, súlyos szívbetegség esetén is tilos a talpreflexológia alkalmazása
súlyos idegkimerültségben, depressziós állapotban lévő személyeknél
dagadt-, ödémás-, orbáncos láb, lábszárfekély, üszkösödés, égés, nyílt seb, törés esetén
az erősen visszeres lábat sem szabad kezelni az embólia veszély miatt
orbáncos láb, lábszárfekély, nyílt seb
műtéteket követő 1-2 hónapban
fertőző betegségek illetve láz esetén